top of page

Tankar kring ett konstverk


Varför fångar detta fotografi av Mano Davar folk?

Vad tittar de på? Vad tar de bilder på? Varför är de så glada? I vilket sammanhang inträffar en sådan situation? Foot Locker?

Bara en mängd frågor.

Bilden är tagen vid Time Square i New York där Foot Locker har en butik. Man skulle kunna tänka sig att det är mycket glada kunder som just gått ut därifrån. Men det verkar inte stämma. Vad vinkar de åt? Kändis? Kanske, men tveksamt, måste vara någon som får alla att glädjas och det gör kanske inte alla människor från helt olika nationaliteter.

Svaret finns på andra sidan gatan: en stora skärm som visar... dem själva! Instant fame på Time Square. Den perfekta selfien.

Det intressanta med detta är att vi alla reagerar på exakt samma sätt oavsett om vi kommer från Indien, Brasilien, Kina, Europa eller USA. Vi är inte mer olika varandra än så. En tanke som inte minst idag känns viktig.

bottom of page