top of page

Internet på 20 år


Jag minns den tidiga internetåldern, det var i mitten på 90-talet som jag började experimentera med HTML-koden som var den enkla byggstenen till WWW. Med några enkla kommandon kunde jag få texten på min hemsida att bli fet, röd eller som var på modet blinkande. Koden var enkel och logisk. Bilder användes rätt sparsamt då det var viktigt att hemsidan inte skulle bli för långsam att ladda hem. Långsamma 56K-modem var vanliga. Galleriets första hemsida kom ut 1996. Kort presentation om varje konstnär fanns samt, som man gjorde då, länkar till andra intressanta hemsidor. Google fanns inte utan det var AltaVista eller Yahoo... Netscape hette browsern förutom Explorer. Det sorgliga var att varje browser visade sidorna lite (eller ibland mycket) olika. Anpassningar fick göras.

Åren gick och flera nyare versioner av hemsidan kom till. Den första stora ändringen var att jag frångick att presentera konstnären som sådan utan då i stället utställningen som hen gjorde. På så sätt fick besökarna en historik av konstnärens utveckling.

Nu 20 år senare tar galleriets hemsida ett nytt stort steg med nya tekniker. Anpassningen till att det flesta av mina besökare numera ser hemsidan via en iPhone eller liknande har varit ett av huvudmålen.

Jag hoppas att du som läser detta uppskattar informationen.

Comentarios


bottom of page